Exercise is Fun!Musik har funnits med människan sen en oöverskådlig tid. Det är någonting med rytmerna som fångar människan, och olika musik ger olika typer av känslor. Det finns musik som passar vid sorgsna tillfällen, vid festliga tillfällen och tillfällen då man vill slappna av. När man tränar, vad det än är man tränar egentligen, så får man ofta mer motivation och energi om det spelas en musik.

Skivbolag för träningsmusik

Olika skivbolag riktar in sig på olika typer av musik. Det finns de som tar med genrer från vitt skilda miljöer, medan andra mindre skivbolag väljer att nischa sig mot en speciell marknad. Skivbolag som riktar sig enbart för träningsmusik är inte särskilt många till antalet, men däremot finns det musik som ofta används vid träning. Viss musik är särskilt framtagen för att passa vid träning. Det är musik med högt tempo, tydlig takt och en härlig puls. Musik som får igång människor och som får dem att hålla ett jämnt tempo. På ett gym som erbjuder träningspass är det viktigt med helheten. Musiken, engagerande och peppande instruktörer, lockande miljöer med bra redskap och snygg inredning. Färgsättning och tavlor som passar in. Men som sagt, musiken är kanske det viktigaste för att människor ska orka höja pulsen och svettas bort vardagens stress.

Running WomanMusiken kan höja prestationsförmågan

Faktum är att musiken faktiskt kan påverka och höja förmågan att prestera i träningen! Många är det som kan vittna om fenomenet, men det finns även forskning som stödjer detta . Några faktorer som påverkar är att vi lägger fokus på rytmen, stegen, andningen och hållningen. När vi lyssnar på musiken så avleds våra tankar från det vi gör och det som egentligen uppfattas som jobbigt. Det är med andra ord ingen slump att så många människor stoppar hörlurarna i öronen inför löparrundan, eller att gymmens pass i stort sett uteslutande spelar musik på hög volym oavsett om det rör sig om konditionsträning eller styrketräning, eller en kombination. Så har du svårt att motivera dig i löpspåret – se till att plocka ihop en spellista som får igång dig ordentligt. Musiken kommer bli din personliga tränare. Din ständigt närvarande PT!