Att göra sin egen musik är idag lättare än någonsin. Har du bara en hyfsat snabb dator kan du enkelt använda dig av mjukvara för att skapa dina egna låtar, och du kan göra om sovrummet till en liten hemmastudio. För den som vill ta det hela ett steg längre och sprida sin musik till andra, så har även detta blivit lättare än tidigare. Internet ger dig helt gratis en kanal för att nå ut till människor över hela jorden. Att lyckas nå igenom bruset av miljoner människor som har samma idé som du är dock en annan sak. När det gäller copyright och försäljning av musiken så finns det också en hel del lagar och regler som man måste ta hänsyn till.

 

Vad bör man tänka på innan man startar skivbolag?
verksamt.se kan man läsa mycket om hur man går till väga för att starta ett eget företag. När det gäller just skivbolag så kan man dels välja att sälja och distribuera sin musik på egen hand. Detta är dock inte alltid det lättaste, och de flesta väljer att gå genom en redan etablerad aktör. I dessa fall så gör man bäst i att försöka förhandla fram ett licensavtal med ett annat skivbolag, som innebär att detta bolag under en begränsad tid tar över rättigheterna och försöker distribuera musiken så väl som möjligt. För den som vill försöka nå ut till en publik på egen hand, så finns det idag två huvudsakliga sätt att göra detta på. Genom digital eller fysisk distribution. Digital distribution innebär att man säljer eller streamar sin musik via kanaler som till exempel iTunes eller Spotify, medan fysisk distribution innebär att man trycker upp fysiska exemplar av en låt eller skiva.Startaegetskivbolag

 

Den ekonomiska biten
Att starta skivbolag och nå ut med sin musik är på flera sätt enklare än vad många tror, men att få ekonomin att gå ihop och faktiskt kunna tjäna pengar på sin musik kan vara lite knepigare. Att få tillgång till rörelsekapital så snabbt som möjligt är ofta av stor vikt, och genom att använda sig av så kallad factoring kan detta gå lättare. Fakturino factoring är en av Sveriges ledande aktörer när det gäller factoring och fakturaköp. De låter finansbolagen konkurrera med varandra för att ge dig ett så bra bud som möjligt. Ett snabbt och enkelt sätt att finansiera sitt rörelsekapital på.

Taggar